Măsurători 3D - 1

Datorită aparitiei aparatelor electrooptice moderne de măsurat, la realizarea lucrărilor de topografie și geodezie a devenit posibilă determinarea simultană a coordonatelor atât în plan cât și în spațiu. Cu ocazia măsuratorilor realizate (cu metoda radierii) se obțin automat coordonate 3D.

După obținerea acestor date, singura întrebare rămâne modul de utilizare a datele primite dupa efectuarea masuratorilor.

În cele mai multe cazuri cotele de nivel nu sunt cerute și sunt eventual afișate în unele locuri tipice. Însă în cazul anumitor tipuri de lucrari geodezice este esentială folosirea cotelor de nivel, de exemplu la calcularea mesei de pamânt miscat.

Cu foarte mare plăcere efectuăm lucrări godezice care prezintă provocări atât în tehnologia de măsurare căt si în întocmirea dosarelor de calcul. În cazul acestor lucrări noi, măsurarea si prezentarea-afisarea corectă a rezultatelor reprezintă provocări cărora suntem pregătiți să le facem față.

Exemple astfel de lucrări:

  • executarea măsurătorilor 3D privind biserici, clădiri tip monument istoric, facilități industriale,
  • Cercetarea pivnițelor, grotelor, peșterilor (cu tehnologie georadar)-executarea măsurătorilor, întocmirea documentației,
  • Executarea măsurătorilor utilităților cu diametru mare. împreună cu prezentarea tridimensională a acestora,
  • Executarea studiilor topografice ale tunelelor de utilități și prezentarea acestora pe hartă.

[one_fourth]
Măsurători 3D - 2
[/one_fourth]

[one_fourth]
Măsurători 3D - 5
[/one_fourth]

[one_fourth]
Măsurători 3D - 4
[/one_fourth]

[one_fourth_last]
Măsurători 3D - 3
[/one_fourth_last]

Documentația în cazul acestor măsuratorilor 3D de obicei este realizată cu AutoCad.

De asemenea dispunem de programe fotorealistice cu ajutorul cărora se pot prelucra măsuratorile 3D geodezice împreuna cu fotografiile digitale (Topcon Pi-3000).

[maxbutton id=”1″]